Vanwege de grootse opzet wordt Caldenbroich Music Night 1 x in de twee jaar gehouden.

Zoals bekend ondersteunt Sociëteit Caldenbroich het culturele aspect op het gebied van de muziek.

Caldenbroich Music Night is een muziekspektakel dat Sociëteit Caldenbroich 2-jaarlijks organiseert in nauwe samenwerking met Harmonie St Joseph

In combinatie tussen Sociëteit Caldenbroich – Harmonie St Joseph en de organisatie van BCL2019 vindt er dit jaar 2019 een geheel cultureel weekend plaats van vrijdagavond 22- t/m zondag 24 november. Vanwege het BCL-treffen (Bond van Carnavalsverenigingen Limburg) dat in 2019 in Grubbenvorst wordt gehouden, zijn er nu 2 CMN-uitvoeringen van dit groots 2-jaarlijks concert.


Het orkest en het slagwerkensemble treden op met professionele artiesten en biedt bovendien een podium aan plaatselijke/regionale (amateur) artiesten.

Op zaterdagmiddag zal het concert nog extra carnavalesk “gelardeerd” worden als voorproef naar het uitbundig feestavond-programma.

Het doel van Caldenbroich Music Night is om harmoniemuziek op een meer populaire manier dichter bij het publiek te brengen. Dit door het publiek kennis te laten nemen van de vele muzikale mogelijkheden die het orkest in al haar geledingen in huis heeft. 
Dat zij hierin slaagt blijkt wel uit het feit dat enkele maanden vooraf al kaarten gereserveerd worden, de zaal steeds volledig uitverkocht is, het publiek iedere keer positief verrast wordt en zij persoonlijk en via de sociale media enthousiast reageert.