Toddezek

Toddezek

De broertjes Geert en René Verschueren blijken op jonge leeftijd al over de juiste muzikale genen te beschikken.  Zo wint Geert  als slagwerker bij harmonie Sint Joseph  diverse concoursen. Beide broers zijn getalenteerde zangers en waar Geert zich daarnaast ontpopt tot slag- en leadgitarist groeit naast het drummen, René uit tot virtuoos entertainer.

Optredens volgen in verschillende samenstellingen (zo maakten Geert en René deel uit van de formatie Wooden Chain) en in 2001 starten de broers met enkele vrienden de band Tekiela: TexMex muziek overgoten met een Limburgs sausje. Het was een succesvolle periode, met vele optredens in de regio. In 2008 besloten de bandleden dat het mooi was geweest. Geert ging als zanger/gitarist verder in de band Immerklem, René stak vanaf dat moment al zijn energie in de Toddezèk.

Want ook de Toddezèk bleek een succesformule. De gebroeders Geert en René én ‘local hero’ (en zwager van René)Twan Relouw namen in 2001 voor het eerst deel aan het Grubbenvorster Leedjesconcours, gevolgd door een eerste LVK finale in 2003. Dit resultaat gaf voldoende energie om door te gaan en niet zonder succes. In 2006 schreef Rene Verschueren de bij het LVK in 2007 winnende LVK-kraker “Heej blief ik plekke” waarmee het Grubbenvorster trio naam maakte in de Limburgse Vastenaoveswereld. Na in 2008 derde te zijn geworden in de LVK-finale was het in 2009 weer feest voor de Toddezèk: wederom werd het LVK gewonnen nu met het nummer “ni mier en ni minder”. Tot aan 2014 volgden nog diverse LVK deelnames met een 2e en een 3e plek en natuurlijk met als absoluut hoogtepunt de overwinning met ut “ Onhendig leedje “ in de veilinghallen in Grubbenvorst in 2014.

Na een pauze van 3 jaar werd de kriebel in 2017 te groot en deden ze met “Ach dân zien we vân de straot aaf!!“ weer mee met het LVK en haalden een mooie derde plek in de finale.

Diezelfde kriebels zorgen ervoor dat de Toddezèk hun opwachting maken tijdens de 8ste, speciale BCL-editie van Caldenbroich Music Night.

(terug)