Slagwerkensemble Harmonie Sint Joseph

Wij zijn trots: bestuur, dirigenten en leden van de harmonie.

Trots dat we ook in 2019 de kans krijgen om jong en oud tijdens Caldenbroich Music Night te kunnen trakteren op een prachtig concert. Want met het orkest, slagwerkensemble, lokaal en regionaal (professioneel) talent gaat u genieten van een fantastisch muziekspektakel!

De harmonie staat natuurlijk niet alleen synoniem voor Caldenbroich Music Night. Onze muzikale aanwezigheid tijdens de Gekke Maandagsoptocht, Het Sint Josephconcert, Het kioskconcert, de Voorspeelavond voor de jeugd, Het Schuttersfeest, Sint Maarten en Sint Nicolaas zal niemand ontgaan.

De Koninklijk onderscheiden Harmonie St. Joseph uit Grubbenvorst is in 1902 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met ruim 100 leden. De vereniging bestaat uit het harmonieorkest en het slagwerkensemble. Verder heeft zij een eigen gedegen erkende muziekopleiding door professionals die mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers wordt ondersteund.

Kenmerkend voor de vereniging is het grote enthousiasme waarmee allerlei activiteiten worden ontplooid. Op muzikaal gebied wordt er naar gestreefd elke muzikant zoveel mogelijk de gelegenheid te geven op een optimale manier bezig te zijn met het maken van muziek.

Het orkest staat sinds 2016 onder leiding van dirigent Wout Claesens, terwijl instructeur Guido Pouwels vanaf 2018 het slagwerkensemble onder zijn muzikale hoede heeft.

(terug)